Mikrorekkehus

Mikrorekkehus

Mikrorekkehus – det beste fra to verdener

Da utbyggeren Godhavn planla nest siste byggetrinn på Reppetoppen, stod de fast ved et essensielt spørsmål: Hvordan kunne de gi enda flere muligheten til å kjøpe eget rekkehus? Så fikk arkitekten en idé ingen hadde tenkt på før.

I over 4 år har det klirret i verktøy og brummet fra maskiner på toppen av Ranheim. Fjerde byggetrinn er godt i gang, og forventes å være ferdig neste høst. I mellomtiden skal de starte opp det femte. Det blir noe ganske annerledes.

Like bra, bare litt mindre
Vidar Åsmul er prosjektleder i Godhavn. Han forteller at de ønsket at boligene i denne runden skulle være tilgjengelig også for unge førstegangskjøpere.

Vil du vite mer? Klikk her for å melde interesse i dag, og vi holder deg oppdatert!

– I utgangspunktet skulle disse rekkehusene være lik som i de tidligere byggetrinnene, men vi så at de andre lå akkurat i grenseland for hva en nyetablert hadde råd til å kjøpe. Så vi jaktet på hvilke muligheter vi hadde for å gjøre noe nytt, forteller han.

De begynte å leke seg med en besnærende tanke. Var det mulig å lage et alternativ som kunne konkurrere med treroms leiligheter? Og som bevarte rekkehuskvalitetene?

– En dag foreslo en av arkitektene våre en løsning ulikt noe annet i markedet. 70 kvadratmeter, som en normal treroms, men med eget uteareal, inngang og bod. Alt det som gjør rekkehus til rekkehus, bare mindre.

Like bra - bare litt mindre

Din egen herre
Slik ble «mikrorekkehusene» født. Vidar Åsmul i Godhavn håper og tror at disse vil treffe en langt bredere kjøpegruppe.

– Det er rett og slett stor forskjell på 3,3 og 5 millioner. Og har du kun bodd i leilighet, vil du oppleve at du her er din egen herre på en helt annen måte. Du har like mye plass som i en vanlig treroms, men med rekkehusets funksjonalitet og bomiljø.

Den tidligere tømreren mener de små rekkehusene er perfekte for nyetablerte, også om du har et barn.

– Inne har vi ivaretatt alle romfunksjonene. Basis er 2 soverom og felles TV-stue, men du har mulighet for 3. Ute er det varierte og velutstyrte lekeplasser. I tillegg ligger disse husene i enden av trafikkert vei, så det finnes ikke gjennomkjøringstrafikk. Barn får en trygg skolevei og godt opparbeidet gang- og sykkelveinett.

Det er rett og slett stor forskjell på 3,3 og 5 millioner.

På toppen – i solen
Selv om rekkehusene er små, har de en storslått beliggenhet. Fra toppen av Ranheim har du omtrent så mye utsikt og sol du kan ønske deg.

– Trondheim er jo en nordvendt by, men her ligger du oppå et platå og har ingen avgrensninger – hverken fra terreng eller annen bebyggelse. Det er solrikt, åpent og fritt. For å dra nytte av solforholdene, har vi laget takterrasse med utgang fra loftstua på ene siden, og terrasse på den andre. Du kan altså nyte sola døgnet rundt, forteller han.

Åsmul forklarer også at jo mindre husene er, jo mer rom er det for å vektlegge det utvendige. Det har vært viktig for dem å gjøre.

– Et bomiljø er ikke bare på innsida av veggene. Vi har lagt ned mye ressurser i et godt utemiljø, med masse beplantning og grønt mellom husene. Vi har også bygget et turdrag som etter hvert skal knyttes opp mot marka i åsen bak, sier han og avslutter:

– Fra Reppetoppen kan du velge marka, og du kan velge byen. Du får rett og slett litt av alt.

Merk: Sammenligninger i pris ift. 3-roms leiligheter tar utgangspunkt i priser for leiligheter i samme boligprosjekt

Meld din interesse for Reppetoppen

Din egen herre i ditt eget rekkehus

Q&A

Hvordan går jeg frem for å kjøpe boligen?
Ved å kjøpe nybygg slipper du budrunde! Her er det faste priser og «førstemann til mølla» som gjelder. Dersom du finner en bolig av interesse, kan du uforpliktende reservere boligen gjennom våre meglere i 24 timer.

Når må jeg betale for boligen? Her er det ingen forskuddsbetaling. Oppgjøret overføres noen dager før du skal flytte inn. Her er det heller ingen prisregulering for de som har kjøpt. Prisen som er oppgitt ved aksept av bud (bindende kjøpsbekreftelse) er derfor det samme som man må betale når man overtar eiendommen. Eventuell risiko for prisstigning i byggekostnader hviler på utbygger.

Hvordan er prosessen etter jeg har kjøpt?
Det første som skjer etter man har kjøpt er, kontraktsmøte med megler. Deretter skal man i tilvalgsmøte med utbygger dersom det fortsatt er mulig å gjøre endringer. Tilvalgsmøte kan være en god stund etter kontraktsmøtet dersom bygging ikke er vedtatt enda. Ca 1 måned før man skal flytte inn får man sammen med utbygger komme inn i boligen for en ferdigbefaring. På en slik befaring går man over leiligheten sammen med en takstmann for å avdekke eventuelle feil som må rettes før overtakelse.

Endelig dato og klokkeslett for overtakelsen varsles senest 4 uker før. Etter første år i boligen gjennomføres det en 1-års befaring. Du har i tillegg fem års reklamasjonsrett.

Hvordan går man frem for å gjøre tilvalg?
Når du kjøper nytt og kommer tidlig inn i prosessen, har du en unik mulighet til å skape ditt eget særpreg. Etter kjøpet vil utbygger kalle deg inn til et tilvalgvalgsmøte, der du blant annet kan velge mellom ulike typer parkett, kjøkkeninnredning, hvitevarer, fliser på bad, baderomsinnredning etc. Dette fra et utvalg fra gitt leverandør. Husk å spørre megler om tilvalgsfrist, og om det fortsatt er mulig å gjøre endringer dersom byggeprosessen er i gang. NB! Tilvalg kan medføre påløpte kostnader.

Hvilke garantier har jeg om jeg kjøper nytt?
Hvis du har kjøpt en bolig som er under oppføring, gjelder Bustadoppføringsloven. Denne loven inneholder en garanti som beskytter kjøpere av nyoppførte boliger. Garantien varer i 5 år og ivaretar kjøpernes interesser i forhold til entreprenøren/utbygger. Du som kjøper er dermed beskyttet mot urimelige avtalevilkår, mangler og byggefeil.

Kontakt

Har du funnet drømmeboligen, eller har du spørsmål knyttet til prosjektet?
Ta kontakt med en av oss i EiendomsMegler 1, så hjelper vi deg.

Bilde av megler - Katrine Brekke Borren
Katrine Brekke Borren
Eiendomsmegler
E-post: katrine.borren@em1.no
Telefon: 916 65 104

Bilde av megler - Ane NesAne Nes
Eiendomsmegler
E-post: ane.nes@em1.no
Telefon: 915 88 153

Et samarbeid mellom GODHAVN og EiendomsMegler 1